blog kulinarny gotuj z berretti
Placuszki kokosowe z owocami.

Sposób przygotowania

W misce roztrzep jajka z mlekiem i jogurtem, rozpuść olej kokosowy i dodaj do miski razem z mąką, słodzikiem i proszkiem. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na 10 minut, aż mąka kokosowa napęcznieje. Patelnię z nieprzywieralnym dnem posmaruj drobiną oleju kokosowego i smaż po cztery placuszki na turę. Delikatnie obróć, gdy boki zaczną się rumienić (uważaj żeby nie przypalić). Truskawki pokrój w plastry i przekładaj nimi placuszki. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni. Na górę wieży pankejkowej ułóż kilka plasterków truskawek, łyżkę jogurtu i posyp płatkami. Całość polej odrobiną miodu.





Przepis ze strony mojebistro.pl, które używa naszych produktów
Może się przydać
Patelnia Magnum
Patelnia Magnum
BR 0376 | 28 cm
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij