blog kulinarny gotuj z berretti
ZUPA BROKUŁOWA Z SEREM GORGONZOLA

Sposób przygotowania

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. Podsmaż w dużym rondlu do miękkości, dodaj podzielonego na różyczki brokuła i zalej gorącym bulionem. Gotuj do miękkości. Dodaj bazylię, pietruszkę, cukier, odrobinę czarnego pieprzu i paprykę. Zmiksuj za pomocą blendera razem ze śmietanką i pokrojonym serem. Opcjonalnie dopraw jeszcze odrobiną soli.

Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni i posyp nimi zupę. Skrop odrobiną oliwy.






Przepis ze strony mojebistro.pl, które używa naszych produktów
Może się przydać
Garnek Gemini
Garnek Gemini
20 cm
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij